Laddar Evenemang

Årsmöte Jiddischsällskapet (+Språkcentrum & Utredningen för judiskt liv)-16 april

april 16, 2023 @ 15:00 - 17:00

 

  • Denna evenemang har passerat.

Detaljer

Datum:
april 16, 2023
Tid:
15:00 - 17:00

Årsmöte för Jiddischsällskapet i Stockholm den 16 april kl. 15.

Det gångna året har varit mycket innehållsrikt med många aktiviteter på jiddisch. För att göra bra program är vi beroende av våra medlemmar. Vi vill gärna höra vad ni tycker om våra aktiviteter och få uppslag till nya sådana. Årsmötet är ett bra tillfälle att träffa jiddischintresserade och shmuza a bisl.
Det går också bra att skicka in motioner till info@jiddisch.se

+

Språkcentrum

Efter mötet har vi bjudit in språkvårdarna Noemi Lichtenstein och Mikaela Rhodin som kommer att berätta om det nya Språkcentrumet för jiddisch som etablerats på Institutet för språk och fornminnen i Stockholm. Ni får ta del av centrumets arbete och kan framföra vilka behov ni tycker att språkfrämjarna ska kunna tillgodose?

+

Utredningen om nationell strategi

Därefter kommer utredaren Majlis Nilsson att samla in era kloka inspel till Utredningen om nationell strategi för att stärka judiskt liv i Sverige (Ku 2022:01). Detta är ett gyllene tillfälle för oss att lyfta jiddisch och våra behov, reflektioner och önskemål vad gäller jiddisch i Sverige. Era röster är viktiga och här kan vi påverka!

Vi bjuder på kaffe/té med dopp!

Var vänlig anmäl att ni kommer till info@jiddisch.se senast den 10 april.
Lokal meddelas vid anmälan

För att få rösta behöver årets medlemsavgift vara betald. Om ni ännu inte betalat medlemsavgiften, 150: – för år 2023, så är det inte för sent.

Betala till plusgiro 912599–8 eller swisha till 1234382164 och glöm inte att uppge din e-postadress.