Laddar Evenemang

Releasekonsert för barnskivan Jiddischland med Sofia Berg-Böhm, Sirocco och barnkör på Junibacken 2 juni 2024

juni 2

 

  • Denna evenemang har passerat.

Detaljer

Datum:
juni 2

Sjung våra allra käraste Riedelvisor på jiddisch!

Världspremiär på självaste Junibacken för barnskivan ”Georg Riedels Jiddischland- Klassiska visor- Vol.I” den 2 juni kl. 16.15Sofia Berg-Böhm, bandet Sirocco och deras eminenta barnkör tar dig med till Jiddischlandet som spelas på Junibacken utanför sagolika Villa Villekulla. Konserten är ca 40 minuter lång och passar alla som gillar Riedel-visor, oavsett om man kan jiddisch eller inte.

Musiken består av klassiska barnvisor med texter av Astrid Lindgren och Gunilla Bergström tolkade till jiddisch av Solomon Schulman. All musik är skriven av Georg Riedel och återfinns i sångboken Georg Riedels Jiddischland (2023). Releasekonserten är en hyllning till Georg Riedels (1934-2024) musikaliska gärning och görs i samarbete med Junibacken, Dos Nisele förlag samt med stöd av TeaterStudio Ledermans serie MaxadMinoritetsMusik och Jiddischsällskapet i Stockholm.

Signering

Sofia Berg-Böhm och bandet signerar skivan i Junibackens Bokhandeln kl 15. Sångboken ”Georg Riedels Jiddischland” finns också till försäljning.

Förboka biljetter

Det finns ett begränsat antal platser till konserten, förboka din biljett via Junibackens hemsida här: https://www.junibacken.se/upplevelse/releasekonsert-hyllning-till-georg-riedel/

Priset på konserten är 70 kr och adderas på entrébiljetten.

Ta med alla ni känner och spendera en hel dag på Junibacken. Upplev Astrid Lindgrens magiska Sagotåg och teater med Pippi Långstrump (förbokad teaterbiljett krävs men ingår i entrépriset).

Hoppas att vi ses!

Jiddischsällskapet & Dos Nisele förlag